Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Chia puding reggelire, vagy desszertnek

vegan-chia-puding

Gyors és tápláló reggeli, amit akár már előző este összekészíthetsz magadnak, vagy az egész családnak! A chia puding megannyi ízes-színes változatban elkészíthető és amellett, hogy tökéletes, egészséges napindító, akár látványos desszertként vagy vendégváró finomságként is szolgálhat. Egyszerű elkészíteni és gyakorlatilag a végtelenségig variálható. Mi most a hat kedvenc receptünket hoztuk el Neked.

A legfinomabb Chia puding variációk

5 csillagos recept 20 értékelés alapján
Abso Vegán receptek
 

1. CSOKOLÁDÉ-BANÁN CHIA PUDING 

Hozzávalók:

  • 2 ek chia mag
  • 180 ml növényi tej (akár AbsoWHITE-ból kikevert)
  • 1 ek kakaópor
  • 1 banán
  • 1 ek juharszirup/más szirup, vagy akár édesítőszer – el is hagyható, ha a banán és a növényi tej természetes édessége elegendő számodra

Toppingnak: banánszeletek, csokidarabok, kakaóbab töret, magvak, bogyók, bármi, amit szeretsz

Elkészítés: Egy tálkába villával törjük össze a banánt, adjuk hozzá a chia magokat, a kakaót, az édesítőszert, és a tejet is. Ha azt szeretnénk, hogy a magok gyorsan megszívják magukat, akkor használjunk meleg tejet, ha ráérünk, vagy akár egy éjszakán át szeretnénk pihentetni, akkor használhatunk hideget is.
Keverjük össze az egészet, majd tegyük félre 5-10 percre, (vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe). Cuki üvegcsébe is kanalazhatjuk, így reggel csak ki kell kapni a hűtőből, és akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük.
Fogyasztás előtt szeleteljünk rá banánt, tegyünk rá csokireszeléket, vagy kerülhet rá egy kanállal a kedvenc magvajunkból is.

 

 

2. CSOKOLÁDÉ-BANÁN CHIA PUDING - B, verzió 

Hozzávalók:

Toppingnak: Csokidarabok, gránátalma, kivi, granola,

Elkészítés: Egy tálkába keverjük össze a chia magot, a proteinport és a növényi tejet. A chia puding titka az alapos többszöri átkeverés, majd több óra a hűtőben, akár egy éjszakán át való pihentetés. Önmagában is isteni finom, gyümölcsökkel megpakolva meg pláne, de ha igazán tartalmas reggelire, vagy desszertre vágysz, akkor keverj ki mellé egy adag Vitamin pudingot is, és rétegezd őket egymásra. A tetejére mehetnek a gyümölcsök, és a granola. Jó étvágyat hozzá!
By, @nvevi

 


3. EPER MÁMOR CHIA PUDING

Hozzávalók:

Toppingnak: Eper, granola, növényi joghurt, magvak

Elkészítés: Egy tálkába villával törjük össze az epret, adjuk hozzá a chia magokat, a fehérjeport, az édesítőszert, és a tejet is. Ha azt szeretnénk, hogy a magok gyorsan megszívják magukat, akkor használjunk meleg tejet, ha ráérünk, vagy akár egy éjszakán át is tudjuk pihentetni, akkor használhatunk hideget is. Keverjük össze az egészet, majd tegyük félre 5-10 percre, vagy akár egy egész éjszakára. Rétegezzük szép üvegpohárba a toppingokkal együtt, vagy tegyük egy zárható üvegcsébe, és vigyük magunkkal bárhová.

 


ÁFONYÁS SAJTTORTA CHIA PUDING

Hozzávalók:

Toppingnak: Friss áfonya, fehércsoki reszelék, mandula pálcikák, puffasztott granola

Elkészítés: Egy tálkába keverjük össze a chia magokat, a fehérjeport, az édesítőszert, a citromhéjat, a levet és a tejet is. Ha azt szeretnénk, hogy a magok gyorsan megszívják magukat, akkor használjunk meleg tejet, ha ráérünk, vagy akár egy éjszakán át is tudjuk pihentetni, akkor használhatunk hideget is. Keverjük össze az egészet, majd tegyük félre 5-10 percre, vagy akár egy egész éjszakára. Az áfonyából bele is keverhetünk egy marékkal. Cuki üvegcsébe is kanalazhatjuk, így reggel csak ki kell kapni a hűtőből, és akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük. Vagy tálalhatjuk kisebb poharakba vendégváró falatként is. 
Fogyasztás előtt szórjunk rá friss áfonyát, fehércsoki reszeléket, mandulapálcikákat.

 



KÓKUSZOS - RAFFAELLO - CHIA PUDING 

Hozzávalók:

Toppingnak: Kókuszreszelék

Elkészítés:
Egy tálkába keverjük össze a chia magokat, a fehérjeport, az édesítőszert, a kókuszreszeléket és a tejet. Ha azt szeretnénk, hogy a magok gyorsan megszívják magukat, akkor használjunk meleg tejet, ha ráérünk, vagy akár egy éjszakán át is tudjuk pihentetni, akkor használhatunk hideget is. Keverjük össze az egészet, majd tegyük félre 5-10 percre, vagy akár egy egész éjszakára. Cuki üvegcsébe is kanalazhatjuk, így reggel csak ki kell kapni a hűtőből, és akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük. Ha igaán fancy tálalásra vágyunk, akkor használjunk egy fél kókuszdiót tálkaként, a kókusz húsát ki is kanalazhatjuk chiapuding evés közben!
Fogyasztás előtt szórjuk meg még több kókuszreszelékel, és akár fehércsokoládé darabokkal.

 


ZABPELYHES-MOGYIVAJAS ÉJSZAKÁZÓS CHIA PUDING


Hozzávalók:
1/3 csésze chia mag
2/3 csésze zabpehely
2 csésze növényi tej (AbsoWHITE kókusztejporból kikeverve)
pár csepp vanília aroma
2 ek agávé/juharszirup (ízlés szerint több)

Elkészítés: Mindent keverjünk össze, majd hagyjuk pihenni a hűtőben egy éjszakát. Másnap higíthatjuk kicsit, ha sűrűnek találjuk. Rétegezzük mogyoróvajjal, és a kedvenc gyümölcsünkkel. A tetejére mehet pár szelet banán, és granola.
By @_mogyika_


 

 

További sütésmentes receptekért KATT IDE!

Ha elkészíted a napi menünket, vagy bármelyik ételt és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.