A lustálkodós szombat reggelek egyik kedvenc "vendége" a vegán gofri. Az igazi brunch elképzelhetetlen nélküle. Pihe-puha belül, kívül ropog, és ráadásul glutén és cukormentes is. Azt meg, hogy fehérjében gazdag, talán már mondanunk sem kell.
Gluténmentes gyors vegán gofri
5 csillagos recept 10 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Hozzávalók:
- 1 db nagyon érett közepes méretű banán
- 1 ek darált lenmag vagy lenmagpehely
- 1 tk almaecet
- 1 tk sütőpor
- 25 g AbsoRice vaníliás fehérjepor
- Csipet só
- 30 g zabpehelyliszt)
- 30 g növényi tej (vaníliás zabtejjel isteni finom)
Elkészítés:
Egy villa segítségével a banánt pépesre nyomkodjuk. Hozzákeverjük a darált lenmagot és 10-15 percre félretesszük. A pihentetés letelte után a banános péphez adjuk az almaecetet, sütőport, vaníliás fehérjeport és a zablisztet, majd összekeverjük. Közben öntjük hozzá a növényi tejet, és kevergetjük tovább, míg egy sűrű masszát nem kapunk. A gofrisütő minden felületét olajspray-vel lefújjuk és egyenletesen elegyengetjük rajta a masszát, majd addig sütjük, amíg aranybarna lesz mind a két oldala (kb. 5-10 perc) Olvasztott csokival a tetején mennyei reggeli lesz belőle. Ha eggyel tovább szeretnéd fokozni az élvezeteket, akkor javasoljuk, hogy keverj ki egy adag Duplacsokoládés Vitamin Pudingot, és azzal öntsd nyakon! Jó étvágyat!
Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő:
Adag: 1 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, gofri
Kategória: Reggeli
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @vegstern