A pisztácia különleges íze, és a matcha picit fanyar aromája keveredik ebben a végtelenül egyszerű, ugyanakkor finom és nem mindennapi nyers sütiben.
Matcha-pisztácia szelet
5 csillagos recept 20 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Igazi különlegesség, amit még ezen a nyáron kipróbálhatsz. Azért inkább nyárra javasoljuk, mert sütni nem kell, viszont a hűtőben javasolt tárolni, így jól fog esni az indiánnyár utolsó napjain is. Ha nincs pisztáciád, vagy esetleg érzékeny vagy rá, akkor helyettesítheted kesudióval is, és adhatsz hozzá mandula vagy pisztácia aromát az íz és a szín kedvéért.
Hozzávalók:
- 50 g zabliszt
- 50 g mandulaliszt
- 2 ek pisztácia paszta (vagy pisztáciavaj)
- 2 tk matcha por
- 2 ek agave szirup
- édesítő ízlés szerint
- 2 ek kókuszolaj (ha pisztáciavajat használtál, akkor ennél kevesebb is elég lesz)
- 1 ek Vaníliás fehérjepor
- igény szerint mehetnek bele/rá pisztácia vagy kesudió darabok is
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a hozzávalókat és egy formába simítjuk, téglalap alakot formázunk belőle, majd fagyasztóba tesszük. (Ha kesuból készítjük, akkor a kesut áztassuk be pár órára, illetve használjunk késes robotgépet.)
- Körülbelül fél óra alatt megdermed és szeletelhető lesz. Vékony csíkokra vágjuk és lehet is fogyasztani :)
- Hűtőben érdemes tárolni.
- Kávé mellé is kiváló, vagy kikeverhetünk mellé egy adag Vaníliás Macaron Vitamin Pudingot, szuperül kiegészíti egymást a pisztácia és a Macaron íz!
Előkészítési idő:
Hűtési idő:
Teljes idő: 40
Adag: 4 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, pisztáciás, nyers
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @86leilaphoto
További fincsi receptekért KATT IDE!