Édes, illatos csábítás egyenesen a sütőből, mert bizony most már hajlandóak vagyunk sütőt is kapcsolni, sőt akár oda is kuporodunk mellé egy csésze kávé vagy tea társaságában, amíg ezek a finom puha muffinok kisülnek, és amíg elkészítjük hozzájuk az öntetet.
Áfonyás-citromos cupcake
5 csillagos recept 15 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
A muffin és a cupcake édestestvérek, annyi a különbség köztük, hogy a cupcake jellemzően kap valamilyen habos-krémes fejfedőt, vagy valamilyen öntettel nyakon öntjük tálalás, fogyasztás előtt. Mi most a nyakon öntés mellett döntöttünk, mert gyorsabb, és kicsit talán kalóriaszegényebb megoldás, de bátran adhattok ennek a cupcake-nek valamilyen citromos habos kalapot is akár.
Hozzávalók a cupcakehez:
- 200 gr zabpehely
- 30 gr mandulaliszt
- 10 gr Abso kókusztejpor (AbsoWHITE)
- 1 chia tojás (1ek chia mag, 2 ek vízben áztatva)
- fél csomag sütőpor
- 200 ml növényi tej (AbsoWHITE)
- 100 ml víz
- 2 ek kókuszjoghurt
- 2ek olvasztott kókuszolaj
- 1 citrom reszelt héja
- Pár marék áfonya
- Ízlés szerint édesítőszer
Hozzávalók a citromos öntethez:
- 1 citrom leve
- 100 ml növényi tej
- 2 ek kukorica keményítő
- Ízlés szerint édesítőszer
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük muffinformába adagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
- A citrom szósz hozzávalóit elkezdjük melegíteni és folytonos kevergetés közben besűrítjük.
- A muffinokat fogyasztás előtt nyakon öntjük a citromos szósszal, és akár friss áfonyával meg is lehet őket szórni.
Reggelire, tízóraira kiváló választás, igyál meg mellé egy csésze finom kávét, vagy teát, hogy igazán átmelegítsen.
Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő: 40
Adag: 4 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, áfonyás, cupcake, muffin
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @86leilaphoto
További fincsi receptekért KATT IDE!