Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Klasszikus tejberizs egészséges kiadásban

Ha neked is a gondtalan gyerekkort idézi fel a tejberizs gondolata, de ezer éve nem ettél a tej miatt, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod!

Gyerekkorunk egyik óriási kedvence a tejberizs. Ettük reggelire, desszertnek, vagy akár vacsorára is. Hoztunk nektek egy alakbarát és vitaminokban is gazdag verziót, természetesen növényi tejjel!

Jöjjön akkor a full extrás vegán tejberizs:

 

Hozzávalók a rizshez:

  • 120 g rizs (például basmarti rizs, de szinte bármelyik megteszi)
  • 1 dl víz
  • kb. 5 dl növényi tej (AbsoWHITE -ból kikeverve)
  • 1 dl kókusztejszín (AbsoWHITE-ból kókusztejszínt is tudsz készíteni! 100ml melegvíz + 2,5 ek AbsoWHITE por kikeverésével shakerben.)
  • 1 ek eritrit-stevia édesítő
  • 1 bio citrom reszelt héja


Hozzávalók a gyümölcsös szószhoz:

  • 250 g fagyasztott eper/málna
  • 1 tk. eritrit-stevia édesítő
  • 1 tk. agar-agar*


Elkészítés:

Tegyük a rizst egy lábosba és öntsük rá a vizet, majd alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük addig amíg elfő a víz. Ezután adjuk hozzá a növényi tejet a kókusztejszínt és az édesítőt. Főzzük tovább lefedve - 5 percenként kevergetve - nagyjából 30 percig, majd reszeljük bele a citromhéjat, fedjük le és hagyjuk állni 15 percig. Ha túlságosan besűrűsödne, akkor keverjünk még hozzá növényi tejet!
Közben 250 g fagyasztott málnát, vagy epret tegyünk fel főni, míg egy pici levet enged, majd botmixerrel turmixoljuk össze és adjunk hozzá 1 tk. édesítőt és 1 tk. agar-agart.

Ezzel tálalhatjuk is a tejberizst! Ha nagyon retró hangulatban vagytok, akkor mehet rá kakaópor, vagy esetleg AbsoRICE Csokis fehérjepor és kakaópor keveréke. A fahéj és az alma is nagyon jó kombinációt alkot.

Jó étvágyat kívánunk!

*Az agar agar egy algából készült zselésítő anyag, amit bátran használhatsz sütemények elkészítéséhez, ha nincs kéznél, akkor a konjac liszt vagy pektin felhasználásval hasonló ereményt érhetsz el. 

Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
Köszönjük deni_reisz ezt a szuper receptet és a fotókat!

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Gluténmentes Reggeli
blog comments powered by Disqus