Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Csokis-mogyorós banánkenyér

Egyszerű, tápláló, tökéletes reggeli, tízórai, vagy nasi. Ő a banánkenyér egy kis fondorlatos csavarral, ugyanis mogyorót és csokit is csempésztünk bele.

Azért (is) imádjuk a banánkenyeret, mert nagyon gyorsan össze lehet dobni, megmentője lehet a túlérett banánoknak, és szuperfinom reggeli, vagy desszert lehet belőle - amit bárhova könnyen magunkkal is tudunk vinni. Nem is húzzuk tovább az időt, mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 100 g zabliszt

  • 50 g rizsliszt

  • 2 ek AbsoWHITE kókusztejpor (25 g)

  • 20 g kókuszvirág cukor

  • 20 g eritrit

  • 2 tk sütőpor

  • 1 tk almaecet

  • 3 közepes méretű nagyon érett banán (300 g)

  • 2 lenmagtojás (2 ek darált lenmag + 6 ek langyos víz)

  • 1 tk vanília aroma

  • 65 g törökmogyoró

  • 50 g étcsoki

  • + 1 banán és agáve szirup a tetejére

Ha a banánok nem elég érettek és lédúsak, akkor egy kevés növényi tejet (maximum 50 g) kell még hozzáadni.

 

Elkészítés:

A törökmogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben kb. 5-10 percig sütjük, amíg kicsit megpirulnak. Ezután még melegen egy konyharuhába öntjük a mogyoró szemeket és addig dörzsöljük a ronggyal őket, amíg lejön a héjuk (nem baj, ha egy pici rajtuk marad).

Egy kisebb tálkában összekeverjük a darált lenmagot és a vizet, majd állni hagyjuk legalább 15 percig, hogy besűrűsödjön.

A banánokat villával összenyomkodjuk pépes állagúra, majd egy keverőtálba öntjük a többi nedves hozzávalóval együtt (a lenmagtojásokat is hozzáadjuk) és alaposan elkeverjük őket.

Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, a csoki és mogyoró kivételével, átforgatjuk, majd a nedvesekhez öntjük.

Egy spatula segítségével óvatosan összekeverjük őket, amíg egy teljesen egynemű masszát nem kapunk.

Végül felaprítjuk a csokit és a mogyorót, hozzákeverjük a masszához és kenyérformába öntjük a tésztát.

Ha szeretnénk feldobni, látványosabbá tenni, akkor a tetejére tehetünk még egy hosszában félbevágott banánt, a tetejét pedig kenjük le agáve sziruppal, ami karamellizálódni fog sütés közben.

Légkeveréses 160 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e belül is. (A teteje aranybarna lesz.)

A sütőből kivéve mindenképpen meg kell várni, amíg teljesen kihűl, mert még közben is “szárad” a tészta, és könnyebben szeletelhető.

 

Ehetjük mogyoróvajjal/lekvárral megkenve, de keverhetünk rá fehérjekrémet is az AbsoRICE proteinekből!

 

 

 

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet a vegstern nővéreknek!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Banánkenyér Desszert
blog comments powered by Disqus