Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Krémes vegán cukormentes tiramisu egyszerűen

vegan-proteines-tofus-tiramius
Tiramisu, ami tejmentes, és cukormentes is, mégis isteni finom krémes és édes? Hihetetlen? Nekünk is az volt, de aztán kipróbáltuk ezt a receptet, és el kell mondjuk, hogy kenterbe veri a legjobb cukrászdák mentes tiramisujait is!

Krémes vegán fehérje tiramisu

5 csillagos recept 10 értékelés alapján
Abso Vegán receptek


Vigyázat, függőséget okoz! Nem is gondoltuk volna, hogy egy klasszikus olasz receptet ilyen egyszerűen lehet "veganizálni" ráadásul az ízélményből semmi sem vész el. Ugyanolyan krémes, letehetetlen és abbahagyhatatlan finomság lesz belőle, mintha valódi mascarpone krémmel készült volna. Elkészíteni tényleg csak pár perc, és nagyjából elpusztítani is ennyi. De nem is húzzuk tovább, mutatjuk a receptet!


Hozzávalók:

  • 300 gramm tofu (Toffini natúr tofu)
  • 150 ml növényi tej (AbsoWHITE-ból kikevert szuper, de persze más is megteszi)
  • 4 ek Absorice Vaníliás fehérje
  • 6 ek növényi joghurt (szója, kókusz, bármelyik jó)
  • 3 ek édesítőszer
  • 1-2 ek citromlé
  • pici só)
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 1 csomag cukormentes keksz, vagy babapiskóta, vagy gluténmentes keksz
  • 1 adag espresso
  • pár csepp rum (opcionális)
  • keserű kakaópor

 

Elkészítés:

  1. Először is a vegán, mindenmentes "mascarpone" krémet kell elkészíteni. Ehhez a natúr tofut kisebb darabokra vágjuk, vagy tördeljük, és egy magas fordulatszámú késes robotgépbe, vagy turmixba helyezzük. Fontos, hogy tényleg erős legyen a gép, mert így lesz finom selymes a krém, illetve ha van rá lehetőség, silk tofut is lehet használni.
  2. A tofudarabokra öntjük a tejet, és a joghurtot is. Jöhet bele a növényi fehérje, az édesítőszer (ízlésnek megfelelően ez lehet több is, kevesebb is a fent írtnál), a citromlé, a csipet só, és a vanília aroma.
  3. Az egészet összemixeljük a gépben. Előfordulhat, hogy szükség lesz arra, hogy idő közben megállítsuk a gépet, és egy spatula segítségével leszedjük a szélére tapadt krémet. Ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még növényi tejet, ha esetleg túl híg lett, akkor további fehérjepor adagolásával tudunk javítani az állagán.
  4. Ebből az adagból 2 megtermett pohár tiramisu jött ki, de utólag beláttam, hogy 4 kisebb pohárba kellett volna elosztanom, vagy esetleg egy nagyobb üvegedénybe, mert 4 embert simán jóllakat ez az adag.
  5. Jöhet a Tiramisu felépítése. A cukormentes kekszet pár másodpercre belemártjuk a rum és a kávé keverékébe, majd a poharak/tálka aljára halmozunk belőle egy keveset. Jöhet pár kanál a vegán "mascarpone" krémből. A krémre pedig keserű kakaóport szórunk egy porcukorszóró, vagy kisebb szita segítségével.
  6. Aztán jöhet előről a rétegzés, kávéba áztatott kekszes réteg, tejmentes vegán mascarpone, kakaópor. Ismételd addig, amíg tartanak a hozzávalók.
  7. Mehet a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek, illetve a keksz a krémből is magába szívjon egy kicsit. Tálalásnál friss kakaóport is lehet rá szórni, és díszítésként mehet rá pár szem kávé.

Szuper vendégváró pohárkrém lehet belőle, de egy hétköznap estét is fel tud dobni ez az egészséges tiramisu.


Előkészítési idő:
Teljes idő: 15
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, tiramisu, olasz konyha
Kategória: Desszert

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu

A szuper receptért és fotóért köszönet: @sissi.hero

További sütésmentes receptekért KATT IDE!