Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Vegán bejgli kétféle töltelékel, szénhidrát csökkentett verzióban is

vegan-makos-dios-bejgli
Megvan a tökéletes vegán bejgli recept! Sőt, egy szénhidrát csökkentett verziót is hoztunk, hogy ne ezen múljon a karácsonyi-dínom-dánom.

Puha vegán bejgli kétféle töltelékel

/szénhidrát csökkentett verzióban is/
5 csillagos recept 8 értékelés alapján

Abso Vegán receptek


A karácsony bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen. Még eszünkbe jut, amikor a nagyi készítette, igaz az még nem reform verzió volt, de szerettük. Most viszont felnőttként már elkészíthetjük a saját ízlésünknek, és diétánknak megfelelő bejgit, hoiszen, ha valaki egészséges életmódot követ, akkor valószínűleg kaácsonykor sem a cukros édességek, hanem az egészségtudatos desszertek után fog nyúlni. Ezután a vegán, mentes bejgli után akárhányszor nyúlhatunk, mert sem cukor, sem állati eredetű termék nincs az összetevőiben, és azzal töltjük meg, amivel csak szeretnénk.


Hozzávalók:

  • 60 g barna rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 30 g tápiókakeményítő
  • 5 g (1 ek.) útifűmaghéj
  • 1 ek. eritrit-stevia édesítő (porrá őrölve)
  • 2,75 g porélesztő (ez kb. egy csapott teáskanál)
  • 100 g növényi tej (AbsoWHITE-ból kikevert)
A dió töltelékhez:
  • 150 g darált dió
  • 3 ek. cukormentes baracklekvár
  • 1 ek. eritrit-stevia édesítő (porrá őrölve)

  A máktöltelékhez:

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba a száraz összetevőket, majd keverjük bele a szárított élesztőt, és az egészet keverjük jól össze. Ezután öntsük hozzá a növényi tejet, és az egészet gyúrjuk össze egy gombóccá.
  2. Pihentessük 30 percig, közben pedig készítsük el a tölteléket. Annyi a dolgunk, hogy összekeverjük a diót a baracklekvárral és az édesítővel, és voilá! Sokkal egyszerűbb és finomabb, mint a forrázott diótöltelék.
  3. (Ha máktölteléket szeretnénk akkor forraljuk fel a növényi tejet, majd öntsük a mákra, és keverjük jól el. A lekvárt a legvégén adjuk hozzá.
  4. Várjuk meg míg kihűl a töltelék, és csak azután töltsük be a bejglit, mert különben kiszakad a tészta!)
  5. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy kinyújtjuk a tésztát egy téglalappá majd egységesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. A széleken hagyjunk kb. 1 cm-t üresen, hogy fel tudjuk majd tekerni (kivéve a felső részén, ahonnan elkezdjük majd tekerni!). A téglalap két rövidebb oldalát hajtsuk egy kicsit be, hogy ne folyjon ki a töltelék majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Ezután hagyjuk pihenni újabb 30 percen keresztül, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkáló segítségével, és kenjük le a tetejét növényi tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig. Akár csokidarabokkal is fel lehet dobni a tölteléket!

 

Ha pedig a szénhidrát csökkentett receptet készítenénk el, akkor a tésztához az alábbiakra lesz szükség:

  • 125 g CH-csökkentett liszt
  • 50 g vegán margarin / vagy kókuszolaj/li>
  • 25 ml növényi tej
  • 1 csapott teáskanál porélesztő
  • 1 lenmagtojás (1 ek. lenmag + 3 ek. forró víz)
  • 2 ek. eritrit-stevia édesítő

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsük el a lenmagtojást. Ehhez 1 ek. őrölt lenmagot (az arany lenmagnak semlegesebb az íze) áztassunk be 3 ek. forró vízbe és hagyjuk állni kb. 10-15 percig.
  2. Addig mérjük ki a száraz hozzávalókat, majd keverjük jól össze. Egy kicsit melegítsük meg a vegán margarint, majd morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal. Ezt követően tegyük hozzá a lenmagtojást, és a növényi tejet, majd gyúrjuk jól össze.
  3. 30 perc pihentetés után nyújtsunk belőle egy kb. 24x18 cm nagyságú téglalapot, majd oszlassuk el rajta egységesen a tölteléket! A széleken hagyjunk kb. 1 cm-t üresen, hogy fel tudjuk majd tekerni (kivéve a felső részén, ahonnan elkezdjük majd tekerni!). A téglalap két rövidebbik oldalát hajtsuk egy kicsit be, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel.
  4. Ezután hagyjuk pihenni újabb 30 percen keresztül, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkáló segítségével és kenjük le a tetejét növényi tejjel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.


Előkészítési idő:

Sütési idő:

Teljes idő:

Adag:
2 személyre elég 
Jellemzők:
vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, bejgli,
Kategória:
karácsonyi desszert


 

Isteni karácsonyi desszert, a család is szereni fogja, és észre sem fogják venni, hogy idén egy sokkal egészségesebb verzió került az asztalra!

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @elli_reisz
Elli a mindenmentes.hu-oldalról inspirálódott.

További karácsonyi receptekért KATT IDE!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Desszert Karácsonyi
blog comments powered by Disqus