Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Vegán márványos zebrakuglóf

vegan-zebra-marvany-kuglof

Lehet majd villantani a karácsonyi vacsoránál, de persze érdemes előtte párszor lesütni, már nem azért, hogy gyakorold az elkészítését, mert az tényleg nagyon egyszerű, hanem azért, mert ebből egy adag nem lesz elég! Ha azt gondolnád, hogy ilyen tökéletes kuglófot, és ilyen gyönyörű mintát csak a profik tudnak, tévedsz! Mi sem egyszerűbb ennél. Hozzuk is a receptet.

Vegán márványos zebra kuglóf

5 csillagos recept 9 értékelés alapján
Abso Vegán receptek


Hozzávalók az alaphoz:

  • 310 gramm liszt
  • 35 gramm kukoricakeményítő, vagy vaníliás pudingpor
  • 150 gramm nyers nádcukor, vagy kókuszcukor
  • 12 gramm sütőpor
  • 3 gramm szódabikarbóna
  • csipet só
  • 300 ml növényi tej
  • 160 ml semleges ízű olaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál citromlé

A csokis részhez:

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, keményítőt, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, és a sót, egy másikban pedig a növényi italt, olajat, vanília aromát és citromlevet.
A lisztes keverék közepére csinálunk egy mélyedést, beleöntjük a nedves összetevőket, és összekeverjük (elég csak éppen egyneművé, ne keverjük túl).
A massza felét külön tálba tesszük, és belekeverjük a kakaóport és növényi tejet.
Kiolajozunk egy formát (lehet kuglóf, vagy egy kb 25x11 cm-es kenyérforma), és evőkanalanként váltogatva belekanalazzuk a sima és a kakaós tésztát.
Kicsit érdemes néha megrázogatni a formát, hogy egyenletesen terüljön benne a tészta.
Nagyjából 50 perc alatt készre sütjük, hagyjuk a formában kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!


Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő:
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, kuglóf, karácsonyi
Kategória: Desszert

 

Szerintünk csokiöntettel, vagy csokipudinggal leöntve az igazi! De kenhettek rá vegán Nutellát is, senki nem fog panaszkodni miatta. :)


Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu

A szuper receptért és fotóért köszönet: @objektiv.konyha

A receptet ihlette: Bianca Zapatka Zebrás sütije

További KARÁCSONYI receptekért KATT IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Desszert Karácsonyi
blog comments powered by Disqus