Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Isteni frissítő vegán Lemon curd cup sütés nélkül


Könnyed finomság a frissítő ízek kedvelőinek. 

Lemon curd cup 

5 csillagos recept 25 értékelés alapján
Abso Vegán receptek

 

Hozzávalók az alaphoz:
  • 100 gr zabkeksz ledarálva
  • 50 gr mandulaliszt 
  • 50gr olvasztott növényi margarin

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 citrom leve
  • 30 gr növényi margarin
  • 200 ml növényi tej (AbsoWhite-ból kikevert szuper hozzá)
  • Édesítő ízlés szerint
  • 2 ek AbsoRice fehérjepor (Vaníliás, vagy Fehércsokis passzol hozzá a leginkább)
  • 1 ek tápiókakeményítő

 

Elkészítés:

  1. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a mandulalisztet, összedolgozzuk a margarinnal, formába nyomkodjuk és mélyhűtőbe tesszük amíg összeállítjuk a krémet.
  2. A citrom levét és a tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a margarint, majd a fehérjét és a keményítőt is, illetve szükség esetén az édesítőszert. Kevergetés közben sűrűre főzzük. 
  3. A krémet a keksz alapra kanalazzuk és visszatesszük a hűtőbe kb 2 órára. 
  4. Növényi tejszínhabbal, fahéjjal lehet díszíteni.

Látványos és finom desszert lesz belőle!


Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 0 perc
Teljes idő: 180
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, citromos, cupcake, sütésmentes
Kategória: Desszert

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: 86leilaphoto

További finom sütikért KATT IDE!