Könnyed finomság a frissítő ízek kedvelőinek.
Lemon curd cup
5 csillagos recept 25 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Hozzávalók az alaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
- 1 citrom leve
- 30 gr növényi margarin
- 200 ml növényi tej (AbsoWhite-ból kikevert szuper hozzá)
- Édesítő ízlés szerint
- 2 ek AbsoRice fehérjepor (Vaníliás, vagy Fehércsokis passzol hozzá a leginkább)
- 1 ek tápiókakeményítő
- A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a mandulalisztet, összedolgozzuk a margarinnal, formába nyomkodjuk és mélyhűtőbe tesszük amíg összeállítjuk a krémet.
- A citrom levét és a tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a margarint, majd a fehérjét és a keményítőt is, illetve szükség esetén az édesítőszert. Kevergetés közben sűrűre főzzük.
- A krémet a keksz alapra kanalazzuk és visszatesszük a hűtőbe kb 2 órára.
- Növényi tejszínhabbal, fahéjjal lehet díszíteni.
Látványos és finom desszert lesz belőle!
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 0 perc
Teljes idő: 180
Adag: 4 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, citromos, cupcake, sütésmentes
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: 86leilaphoto