Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Vegán glutén-és cukormentes rögtön puha MÉZESKALÁCS

vegan-glutenmentes-cukormentes-mezeskalacs

A lakást belengi a fahéj, a narancs és a mézeskalács illat, közelednek az ünnepek! A karácsony nálunk szinte elképzelhetetlen enélkül az aprósütemény nélkül, amit imádunk a formákkal kiszúrni, sütés után pedig gyönyörűen feldíszíteni. A vegán mézeskalács verzióban természetesen nincsen méz, sőt ebben még cukor sincs! Igazi karácsonyi ajándék ez a vegán és/vagy ételérzékeny karácsony rajongóknak, hiszen ráadásként ez a Mézi gluténmentes is.

Vegán rögtön puha cukormentes mézeskalács

5 csillagos recept 21 értékelés alapján
Abso Vegán receptek

Ha eddig azért nem álltál neki vegán mézeskalácsot sütni, mert elriasztottak a fura hozzávalók, túl körülményesnek találtad, vagy féltél, hogy úgysem lesz az igazi az ízélmény, akkor jó hírünk van! Ebben a mézeskalácsreceptben csak olyan hozzávalók vannak, amik szinte biztos, hogy megtalálhatóak a Te konyhádban is, vagy maximum a legközelebbi kisboltba kell elugranod pár hozzávalóért. 


Hozzávalók:

  • 40 g zabpehelyliszt
  • 30 g rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 20 g tápióka keményítő
  • 1 kk. útifűmaghéjliszt (útifűmaghéj őrölve)
  • 1,5 tk. mézes sütemény fűszerkeverék
  • 1 kk. szódabikarbóna)
  • 15 g eritrit-stevia édesítő porrá őrölve
  • 1 ek. datolyaszirup
  • 1 ek. olvasztott vegán margarin vagy kókuszolaj
  • 2 ek. cukormentes almapüré
  • egy csipet só
  • 3-4 ek. növényi tej (AbsoWhite-ból kikeverve)

Elkészítés:

Két külön tálban jó összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összeöntjük és jól összegyúrjuk. Ha morzsálódik a tészta, akkor rakjunk még bele +1-2 ek. növényi tejet! 5-10 perc pihentetés után nyújtsuk ki kb. 3 milliméteresre, szaggassuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 170-175 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 15 percig süssük! Kihűlés után fémdobozban tároljuk! (Fémdobozban tárolva 1-2 napon belül még puhább lesz.)

Nassold bűntudat nélkül, hiszen csupa jó hozzávaló került bele. Oszd meg azokkal az ismerőseiddel, akik szintén imádják a mézeskalácsot, és szükségük van erre a receptre (persze sütit is küldhetsz mellé. :) )

Jó étvágyat hozzá!


Előkészítési idő:
Teljes idő:
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, mézeskalács, karácsonyi
Kategória: Desszert

 


Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @elli_reisz

További KARÁCSONYI receptekért KATT IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Karácsonyi Keksz
blog comments powered by Disqus