Ha farsangot említünk, akkor a karnevál és a farsangi jelmez, mellett szinte biztos, hogy mindnekinek beugrik a farsangi fánk is. Finom, békebeli édesség, ami ugyan nem túl egészséges, de biztos, hogy minndekinek van róla valamilyen kedves családi emléke. Szerencsére nálunk ebből is készült egészséges, ráadásul gluténmentes verzió is!
Farsangi vegán, gluténmentes fánk
5 csillagos recept 11 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Ebbe a fánkváltozatba kókuszcukor került, de ha cukormentes verziót szeretnél, akkor nyugodtan helyettesítsd kristályos állagú édesítőszerrel, és máris kéznél lesz egy vegán, gluténmentes, cukormentes fánkrecepted. De ha néha megengedsz magadnak egy kis kókuszcukorral készült édességet, az is teljesen rendben van, néha mi is engedünk a csábításnak. Azért ez az egyik kedvenc fánk receptünk, mert szinte csak egy keverőtálra, és fánkformára van hozzá szükségünk.
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentesm zabliszt
- 80 g Absorice vaníliás fehérjepor
- 1/2 ek szódabikarbóna
- 3 ek kókuszvirág cukor
- 400 ml növényi tej
- 1 ek útifűmaghéj+3 ek víz keveréke
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, minden mehet egy tálba, alaposan keverd össze és a massza mehet is fánk formákba, majd egyenesen a 170 fokos sütőbe, 30 perc múlva már kész is lesz, csak várd meg amíg kihűl, mert hidegen sokkal könnyebb lesz kivenni a formából.
Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő:
Adag: 2 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, fánk, magyar konyha
Kategória: Desszert
Kiváló reform fánkrecept, amit tényleg össze lehet dobni fél óra alatt.
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @nonomanufactory