Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Cukormentes vegán csokis kalács koszorú

csokis-vegán-babka

A kalács és a babka szinte elmaradhatatlan kelléke a húsvéti terülj-terülj asztalkának. Ennek a sütinek az egész család fog örülni, mert amelett, hogy vegán, még glutén-és cukormentes is. Nagyon puha, és nagyon-csokis. Ráadásul az elkészítése is csak elsőre tűnik bonyolultnak.

Csokis vegán kalács-babka

5 csillagos recept 20 értékelés alapján

Abso Vegán receptek

Önmagában is nagyon finom, de egy kis lekvár, mogyorókrém, vagy mogyoróvaj, esetleg egy adag csokipuding még jobban feldobja majd a húsvéti reggelid mellett a hangulatodat is.

 

Hozzávalók:
  • 250 g Szafi EXPRESSZ lisztkeverék (más kelesztés nélküli lisztkeverék is jó lehet)
  • 55 g por eritrit
  • 1 g só
  • 1 g szódabikarbóna
  • késhegynyi vanília őrlemény vagy pár csepp vanília aroma
  • 1 citrom héja
  • 30 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
  • 260 g szoba hőmérsékletű víz
  • 2ek keserű kakaópor
  • 1 ek AbsoRice Csokis fehérjepor (KATT IDE érte)
  • 1 ek eritrit
  • pár evőkanál víz
  • pár marék Abso Chocolatey Plum Bites (KATT IDE érte)
  • 1 marék goji bogyó, vagy bármilyen más aszalvány, esetleg étcsokidarabok, vagy marcipán darabok
  • kenéshez: 10 g frissen facsart narancslé + 5 g poreritrit elkeverve

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra.
     
  2. EMérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat külön tálakba. Öntsük őket össze, és dolgozzuk egybe, amíg el nem válik a kezünktől, pihentessük addig, amíg elkészítjük a tölteléket. 2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc). Összeállítás után 5 percig pihentessük.
     
  3. Készítsük el a tölteléket Keverjük össze a kakaót, fehérjeport, eritritet és a vizet, kenhető krémet kell kapunk, addig adagoljuk a vizet, amíg elég híg nem lesz, a fehérjeportól pudingos állagú lesz majd. Nyújtsuk ki a tésztát négyzet alakúra, és körülbelül 1 cm vastagra. Kenjük meg a kakaóval, szórjuk rá az aszalványokat, és jó szorosan tekerjük fel a hosszabb felénél. Vágjuk hosszában ketté. Nem kell végig szétvágni teljesen, hogy könnyebb legyen összefonni, hagyjunk az egyik végén egy 2-4cm részt egyben. A két félbevágott darabot a vágott felével felfelé tekerjük össze. Ha kör alakot szeretnénk, akkor tekerjük kör alakúra, de egyenes babkát is készíthetünk.
     
  4. Sütés előtt kenjük le a narancsos-eritrites lével. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 40-50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük.
     
  5. Felszeletelés előtt meg kell várni, hogy teljesen kihűljön. Tálalásnál meg lehet kenni a kedvenc krémunkkel, lehet még rá önteni fehérjeöntetet, vagy lekvárt, esetleg egy kis Abso Vitamin Pudingot. 


Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő: 80
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, babka, kalács,
Kategória: Desszert

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu

A szuper receptért és fotóért köszönet: @sissi.hero

További fincsi receptekért KATT IDE!