Ezt a palacsintát azért (is) imádjuk, mert a banánnak köszönhetően pihe-puha, és légies lesz. A banán a palacsinta édességéről is gondoskodik, így ha nem vagytok annyira édesszájúak, akkor elég bele a banán, nem kell még édesítőt is belerakni. Ha zabpehellyel készítjük, akkor gluténmentes amerikai palacsintákat kapunk. Azzal számolni kell, hogy a zabpehelyliszt több folyadékot vesz fel, ezért lehetséges, hogy több növényi tej kell majd bele.
Hozzávalók
-
100 g aprószemű zabpehely/zabpehelyliszt
-
1 nagy banán (pürésítve)
-
1 lenmagtojás (1 evőkanál lenmagtöret + 6 ek langyos víz elkeverve)
-
1 ek olaj
-
125 ml növényi tej + még kelleni fog egy pici
-
1 tk. sütőpor
-
édesítő
-
vanília
Elkészítés
Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ha túlságosan besűrűsödne, akkor még egy kevés tejjel lazítsuk a tésztát. (Egy picit sűrűbbnek kell lennie mint egy hagyományos palacsintatésztának, valahol a nokedli és a palacsintatészta határán kell lennie.) Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy egy vékonyan kiolajozott serpenyőben kisüssük a palacsintákat. Kész is, ami hátravan, az a palacsintatorony építés, és a topping, de ez már a gyerekjáték része, valószínűleg "eltüntetni" is gyerekjáték lesz, mert annyira finom puha minden falat!
Kakaós változatban is elkészíthető, ez esetben keverjünk a fenti tészta alapba
-
2 ek. cukrozatlan kakaóport
-
1 ek. Csokis AbsoRICE fehérjét
-
25-50 ml növényi tejet ami AbsoWHITE-ból is kikeverhető
A fent leírt elkészítési módot alkalmazzuk, és díszítsük kedvünknek és ízlésünknek megfelelően.
Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
A szuper recept deni_reisz konyhájából érkezett.