Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Tökéletes vegán amerikai palacsinta kétféle kiadásban

Ezt a palacsintát azért (is) imádjuk, mert a banánnak köszönhetően pihe-puha, és légies lesz. A banán a palacsinta édességéről is gondoskodik, így ha nem vagytok annyira édesszájúak, akkor elég bele a banán, nem kell még édesítőt is belerakni. Ha zabpehellyel készítjük, akkor gluténmentes amerikai palacsintákat kapunk. Azzal számolni kell, hogy a zabpehelyliszt több folyadékot vesz fel, ezért lehetséges, hogy több növényi tej kell majd bele.

 

Hozzávalók

  • 100 g aprószemű zabpehely/zabpehelyliszt

  • 1 nagy banán (pürésítve)

  • 1 lenmagtojás (1 evőkanál lenmagtöret + 6 ek langyos víz elkeverve)

  • 1 ek olaj

  • 125 ml növényi tej + még kelleni fog egy pici

  • 1 tk. sütőpor

  • édesítő

  • vanília

 Elkészítés

Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ha túlságosan besűrűsödne, akkor még egy kevés tejjel lazítsuk a tésztát. (Egy picit sűrűbbnek kell lennie mint egy hagyományos palacsintatésztának, valahol a nokedli és a palacsintatészta határán kell lennie.) Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy egy vékonyan kiolajozott serpenyőben kisüssük a palacsintákat. Kész is, ami hátravan, az a palacsintatorony építés, és a topping, de ez már a gyerekjáték része, valószínűleg "eltüntetni" is gyerekjáték lesz, mert annyira finom puha minden falat!

Kakaós változatban is elkészíthető, ez esetben keverjünk a fenti tészta alapba

  • 2 ek. cukrozatlan kakaóport

  • 1 ek. Csokis AbsoRICE fehérjét

  • 25-50 ml növényi tejet ami AbsoWHITE-ból is kikeverhető

A fent leírt elkészítési módot alkalmazzuk, és díszítsük kedvünknek és ízlésünknek megfelelően.  

Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
A szuper recept deni_reisz  konyhájából érkezett.