Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Isteni pudingos tejberizstorta

pudingos tejberizstorta

Ezt a tejberizstorta képet elnézve már nyúlnánk is a villáért, hogy belekóstoljunk! Annyira krémes-édes hívogató! Képtelenség neki ellánállni! Ne is próbáljuk meg, inkább nézzük, hoyg hogyan késül, és gyártsunk is belőle egy adagot a napokban.

Pudingos tejberizs torta

5 csillagos recept 20 értékelés alapján

Abso Vegán receptek


Eddig nem is gondoltuk, hogy a tejberizst akár torta formájában is lehet enni. A rizskoch pedig valahogy sosem volt a kedvencünk, nade ez a recept mindent felülírt. Mindenképpen pórbáljátok ki, ha szeretitek az édes-krémes desszerteket, és szeretnétek a családot az ujjatok köré csavarni!

 

Hozzávalók:
  • 120 gramm zabkeksz
  • 50 gramm növényi vaj/margarin/kókuszolaj
  • 120 gramm rizs - szárazon mérve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • fél liter növényi tej AbsoWhite-ból keverve az igazán krémes finomságért
  • 1 csomag agartine
  • édesítő - ízlés szerint (1-2 evőkanál juharszirup, rizsszirup, vagy krisályos édesítőszer is lehet)
  • mogyorókrém
  • kókusztejszín (szintén keverhető AbsoWhite-ból vízzel 1:1 arányban, kézi tejhabosítóval, vagy shakerrel)

 

Elkészítés:

  1. Az elkészítéshez 17 cm átmérőjű kapcsos tortaformát használtunk.
  2. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszolajjal, és egy nagy csipet fahéjat is tehetünk hozzá. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, a kekszes alapot elegyengetjük és belenyomkodjuk kicsit az aljába, végül hűtőbe tesszük.
  3. A rizst vízzel megfőzzük (érdemes kicsit ragacsosra főzni, de ízlés kérdése).
  4. A növényi tejbe belekeverjük a pudingport az agartine-t, és az édesítőt, majd a rizsre öntötjük, puding állagúra főzzük folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon. Végül a főzőlapról levéve 10 percre lefedve félretesszük.
  5. Mikor letelt a 10 perc, ráöntötjük a kekszes alapra, hagyjuk kicsit hűlni, és végül a hűtőben pihentetjük pár órát.
  6. A tetejére mogyorókrémmel összekevert kókusztejszín került, így is pihenhet még a hűtőben, ha bírjuk türelemmel.
  7. Szépen szeletelhető lesz így, és biztosan az egész család egyik új kedvenc rizses desszertje lesz!


Előkészítési idő:
Teljes idő: 
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, tejberizs, torta,
Kategória: Desszert


Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @objektiv.konyha

További sütésmentes receptekért KATT IDE!