Végtelen számú receptet tudunk kreálni egészséges hozzávalókból, és természetesen a zöldségeket sem vetjük meg akor sem, ha sütiről van szó. Az alábbi sütőtökös sütinek talán leginkább ősszel van szezonja, de akár tavaszi, nyári vendégváró is lehet belőle. A sütőtököt pedig kiválthatjuk akár édesburgonyával is, mindkét zöldségnek magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma.
Sütőtök süti
5 csillagos recept 20 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Bármelyik zöldséget is választod ehhez a sütihez, nem fogsz csalódni, hiszen mindegyik ad majd egy egyedi ízt, és alapédességet a süteményednek.
Hozzávalók:
- 235 g sült sütőtök, vagy édesburgonya (megpucolva)
- 1 tk vanília aroma
- 80 g mogyivaj
- 130 g zabliszt
- 30 g tápióka keményítő
- 30 g eritrit
- 35 g kókuszvirág cukor
- Csipet só
- 15 g AbsoWHITE kókusztejpor
- 1 tk mézeskalács fűszer
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 tk almaecet
- 40 g növényi tej (rizstej, kókusztej, zabtej, vagy AbsoWHITE-ból kikevert növényi tej)
Elkészítés:
- A sütőtököt villával pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a vanília aromát, mogyivajat, növényi tejet, majd alaposan összekeverjük.
- Egy tálkába mérjük a többi hozzávalót (kivéve a sütőport és az almaecetet) és összedolgozzuk őket egymással.
- A sütőtökös krémre szórjuk a sütőport, ráöntjük az almaecetet, majd rászórjuk a lisztes keveréket és egy spatula segítségével óvatoson összekeverjük, amíg egy egynemű masszát nem kapunk.
- Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 30-40 percig sütjük a sütit, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje és a tűpróbánál nem ragad tészta az eszközre.
- Felszeletelés előtt érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön, így nem fog szétesni. Kenjük meg a kedvenc cukormentes lekvárunkkal, tegyünk rá Abso Vitamin pudingot, vegán cukormentes Nutellát, vagy akár fehérjéből kikevert krémet.
Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő: 80
Adag: 4 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, sütőtökös,
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @vegstern
További fincsi receptekért KATT IDE!