Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Sütésmentes epres csokoládétorta

Az eper és a csokoládé házasságából csak jó dolog születhet, mint például ez a sütés mentes édesség, ami hűs felüdülést hoz a hőségben!

Kint 30 fokos forróság, a hőtőben pedig ez a csokis-epres finomság vár. Jól hangzik? Meghisszük azt! Hoztunk egy újabb sütés mentes tortát, amiben sem cukor, sem glutén nem rejtőzik. Egy késes konyhai robotgépre szükség lesz az elkészítéséhez, de semmi ördöngősség nincs benne, hiszen a különböző rétegek hozzávalóit csak össze kell mixelni, egymásra lapogatni/önteni, fagyasztóba vagy hűtőbe tenni, és ha megdermedt, lehet is szeletelni. 


Hozzávalók az alaphoz:

  • 150 g friss datolya (ha aszaltat használunk, áztassuk be pár órára, de a frissnek sem árt)
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 evőkanál AbsoWHITE növényi tejpor
  • 120 gramm zabpehely

A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és egynemű masszává aprítjuk/keverjük, majd egy tortaforma aljába lapogatjuk.

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 100 gramm datolya
  • 1 nagy banán
  • 30 gramm kakaópor
  • 1 evőkanál AbsoWHITE növényi tejpor
  • 50 gramm kókuszolaj
  • 1 tábla olvasztott étcsokoládé

Itt sincs más dolgunk, mint aprítóba, vagy turmixgépbe tenni és krémesíteni az összes hozzávalót, majd az alapra egyengetni.


Hozzávalók az epres krémhez:

  • 100 gramm kókusztejszín
  • 300 gramm fagyasztott eper

Krémesítsük ezt is, oszlassuk el a torta tetején, majd tegyük be a hűtőbe (vagy a fagyasztóba) pár órára, ha csak hűtőbe tesszük, nem árt neki, ha éjszakára is ott marad.


Lehet díszíteni fagyasztott gyümölcsökkel, sőt olvasztott csokit is csorgathattok rá, az is nagyon jól állna ennek a sütésmentes tortának!

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu #absorice
A szuper receptért és fotóért köszönet Allyfodor-nak!

blog comments powered by Disqus