Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Vegán fahéjas csiga házilag

vegan-fahejascsiga

Egy finom, puha vegán fahéjas csiga és egy csésze kávé/tea… mi kell még? A kelt tészták is beleférhetnek a vegán diétába, hiszen növényi tejjel, és margarinnal bármit meg lehet oldani. A reggeli kávé mellé tökéletes napindító lehet, de akár magaddal is viheted a munkahelyedre, vagy az iskolába.

Vegán fahéjas csiga

5 csillagos recept 15 értékelés alapján

Abso Vegán receptek

Ha sokszor nyálcsorgatva pörgeted az Instán, vagy a Pinteresten ezeket a kakaós, fahéjas, csokis csiga alkotásokat, de még nem mertél nekiállni egyszer sem, akkor épp itt az ideje, hogy te is elkészíts egy egyszerű, és elronthatatlan receptet! Ezzel te is villoghatsz a közösségi médiában, vagy a család előtt!

 

Hozzávalók a tésztához:
  • 500 g tönkölybúzaliszt
  • 250 ml növényi tej (AbsoWHITE-ból kikeverve extra puha és ízletes csiguszokra számíthatsz!)
  • 50 g nyírfacukor
  • csipet só
  • 75 g vegán margarin/vaj
  • 25 g friss élesztő

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 90 g vegán margarin/vaj
  • 100 g nyírfacukor
  • 3 tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Langyosítunk fel egy kevés növényi tejet a mikróban 1 tk. nyírfacukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt. (Vigyázz, hogy ne melegítsd túl a tejet, mert akkor elpusztulnak a kis élesztőgombák!) Egyébként az élesztő felfuttatása el is hagyható, ezzel csak meggyorsítjuk a folyamatot! Ha hűtőben szeretnéd keleszteni a tésztát, és csak másnap dolgozni vele akkor semmiképpen ne futtasd fel az élesztőt, csak morzsold a tésztához dagasztáskor!
     
  2. Közben mérjük ki a többi hozzávalót. A száraz összetevőket vegyítsük el, majd tegyük hozzá a megolvasztott margarint, a maradék tejet, és a felfutott élesztőt. Ezután dagasszuk addig a tésztát, amíg rugalmas szerkezetű nem lesz. Gömbölyítsük fel, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 30 percig.
     
  3. Ezután átszellőztetjük a tésztát → picit átmozgatjuk, majd kb. fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk a nyírfacukros-fahéjas keverékkel, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Ezt követően kb. ujjnyi vastagra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Konyharuhával lefedve kb. 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek a csiguszok.

Szuperegyszerű recept, amit bármikor előhúzhatunk, töltelékként pedig szinte bármit használhatunk, amit szemünk-szánk megkíván. Próbáljuk ki fehérjés krémmel, vagy tálaláskor öntsük nyakon egy adag Vanília macaron pudinggal! A hatás nem fog elmaradni!


Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő: 80
Adag: 6 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, fahéjascsiga,
Kategória: Desszert

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu

A szuper receptért és fotóért köszönet: @elli_reisz

További fincsi receptekért KATT IDE!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Desszert Reggeli
blog comments powered by Disqus