Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Sütésmentes KARAMELLÁS csokitorta egészséges és vegán

nyers-vegan-karamelltorta

Csokoládé és karamell, két dolog, amitől az édesszájúak örömtáncot járnak! Ha pedig mindez egy egészséges, és vegán desszertben egyesül, amit ráadásul sütni sem kell, és amit bármikor ehetünk, akkor az olyan, mintha minden nap szülinapunk lenne!

Vegán nyers csokoládés karamelltorta

5 csillagos recept 30 értékelés alapján

Abso Vegán receptek

Csak egy késes aprítóra, és pár hozzávalóra lesz szükséged, a hozzávalókat valószínűleg megtalálod a konyhád pocain, de ha nem, akkor is elenegdő a legközelebbi bioboltig elsétálnod. Mutatjuk is, hogy hogyan készül ez a csodatorta. Készíts elő egy csészét - mondjuk egy kb 2-3 decilitereset, és mindent ugyanazzal mérj majd ki.

Hozzávalók az alaphoz:
  • 1 csésze datolya (frisset használtunk, ha neked ilyen nincs, áztasd forró vízbe kb. 30 percre)
  • 2 csésze olajos mag (dió, kesu és mandula vegyesen)
  • csipet só
  • vanília aroma
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 púpozott evőkanál AbsoRICE csokis fehérjepor
  • 1 evőkanál kókuszolaj

Hozzávalók a karamell-krémhez:

  • 1,5 csésze datolya
  • 3 evőkanál tahini (vagy más magvaj, például mogyoró, vagy mandula)
  • csipet só
  • kevés víz

Hozzávalók a csokiöntethez:

  • 1 tábla cukormentes étcsoki

Elkészítés:

  1. Az alap hozzávalóit a késes aprítóba tesszük és addig járatjuk a gépet,míg ragadós egynemű mixet nem kapunk.
  2. Ha elkészült, a masszát belenyomkodjuk egy kerek torta vagy piteformába, figyelve,hogy a szélein hagyjunk némi peremet, amibe majd bele tudjuk csorgatni a karamellkrémet.
  3. Fagyasztóba tesszük amíg elkészítjük a karamell réteget.
  4. A krémmel ugyanúgy járunk el, mint az alapnál. Mindent összemixelünk a robotgépben és ha már labdává összeállt a datolya és a tahini, elkezdünk kevés vizet önteni hozzá hogy folyósabb legyen, tovább járatva a robotgépet.
  5. Minél több vizet adunk hozzá, annál krémesebb és folyósabb lesz, így könnyebben szét tudjuk majd teríteni az alapon. De azért ne vigyük túlzásba a vizet, különben nem fog szépen megszilárdulni.
  6. Ha elkészültünk, visszatesszük a fagyasztóba, és elkészítjük rá a csokiöntetet.
  7. A csoki réteghez a darabolt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk. Díszíthetjük kedvünk szerint.


Előkészítési idő: 10
Teljes idő: 20
Adag: 4 személyre elég 
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, karamelltorta, nyers
Kategória: Desszert

Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu

A szuper receptért és fotóért köszönet: @_mogyika_

További sütésmentes receptekért KATT IDE!

 

blog comments powered by Disqus