Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Csupa csokis-narancsos muffin

A narancs és a csokoládé tökéletes párost alkot ebben a fehérjében és ízekben gazdag csupa csokis muffinban.

Olyan nincs, hogy valamiben túl sok a csoki, pláne ha egy cukormentes, rostban és fehérjében gazdag desszertről van szó, amit akár tízórainak is elcsomagolhatsz. 
A muffin azért olyan népszerű süti, mert általában egy nagyobb tál elég ahhoz, hogy összekutyuljuk (kevesebb a mosogatnivaló) nem kell hozzá robotgép, elég egy villa, és olyan variációkat rakhatunk össze, ami az ízlésünknek leginkább megfelel.

Mi most egy csokis-narancsos verziót hoztunk, garantáltan kielégíti az édesség iránti vágyat, és csupa egészséges dolog van benne:

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 2 lenmagtojás (2 ek lenmagtöret+ 6 ek langyos víz)
  • 1 narancs lereszelt héja, és leve
  • 4 ek almaszósz (házi, vagy bolti)
  • 2 ek mogyoróvaj/mandulavaj/ bármilyen magvaj
  • 1 ek kókuszolaj
  • 4 ek datolyaszirup/rizsszirup/agávészirup/juharszirup – sűrűbb folyékony édesítő, amit használsz + opcionálisan édesítőszer
  • 40 g hajdinaliszt/zabpehelyliszt
  • 40 g kakaópor
  • 40 g Csokis AbsorRICE fehérje
  • csipet só
  • pár csepp vanília aroma
  • 1-1 mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • fél tábla étcsoki - apró kockákra vágva

Elkészítés

A banánokat egy nagyobb keverőtálban összepépesítjük.
Hozzáadjuk a lenmagtojásokat, a narancslét és héjat, az almaszószt, a magvajat, a kókuszolajat, és a datolyaszirupot. Egynemű masszává/krémmé keverjük egy villával.
A keverőtálba öntjük a száraz hozzávalókat is (liszt+kakaó+fehérje+só+sütőpor+szódabikarbóna).
Összedolgozzuk. Ha túl híg fehérjeport adagolunk még hozzá apránként, ha túl sűrű, mehet bele egy kis növényi tej (akár AbsoWHITE-ból kikevert).
Ízlés szerint mehet még bele édesítőszer, hogy igazán édes-csokis legyen, illetve még egy csipet só is jobban kihozza a csokis ízét.
Az apróra vágott csoki ¾-ét is beleforgatjuk. Szilikon/olajjal kikent muffin formába kanalazzuk, és a tetejére rászórjuk a maradék csokit.
180 fokon kb 40 perc alatt megsül.

Akár (banán)fagyival is lehet tálalni. Melegen, és akár hőtőben tartva is nagyon finom, és szuper "snack on the go" lehet belőle, ha épp nincs időd reggelizni, vagy szükséges van egy kis extra energiára napközben. 

Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget. 
A receptért köszönet sissi.hero -nak!

blog comments powered by Disqus