Gyönyörű és gyors desszert. Olyan, mintha egy csokoládéba mártott rózsába harapnál. Egyszerűen imádjuk ezt az egyszerű, ám nagyon látványos desszertet, ami cukormentes, gluténmentes és tökéletes hűsítő édesség amibe azonnal beleszeretsz majd te is!
Csokoládés-mogyoróvajas kosárka - avagy Peanut Butter Jelly rózsa
5 csillagos recept 30 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Szinte hihetetlen, hogy ebből a pár összetevőből mennyire látványos és finom édességet lehet készíteni majdnem zéró erőfeszítéssel.
Hozzávalók:- 100 g zabkeksz - glutén és cukormentes, de másik is működik, amennyiben a diétád megengedi
- 15 g kókuszolaj
- 10 g Vaníliás Absorice fehérje, vagy a Fehércsokoládés is tökéletesen passzol hozzá.
- 1 tk útifűmaghéj
- pár kanál mogyoróvaj
- pár kanál cukormentes lekvár
- 100 g étcsoki
Elkészítés:
- A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott kókuszolajjal és egy 6 db-os szilikon muffin formába egyenletesre nyomkodjuk egy pohár aljának segítségével.
- Rásimítunk kb egy teáskanálnyi mogyoróvajat és betesszük a fagyasztóba kb 10 percre.
- Ezalatt a lekvárt (például cukormentes levendulás eperlekvárt) összekeverjük az útifű maghéjjal, majd rákenjük a mogyoróvajra.
- Lekvárból is kb egy-egy teáskanálnyit tegyünk muffinonként, majd 2 órát pihentetjük a fagyasztóban.
- Megolvasztjuk a csokit és habnyomó segítségével rányomjuk a fagyott lekvár rétegre, ami így nagyon gyorsan meg is szilárdul majd.
Habnyomó hiányában egy zacskót is segítségül hívhatunk, aminek az egyik csücskét kivágjuk. Sőt egy kiskanállal is rácsorgathatjuk a kosárkákra a csokit. Mindenképp egy nagyon látványos, hívogató finomságot fogunk kapni:
Előkészítési idő: 10 perc
Teljes idő: 2
Adag: 3 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, mogyoróvajas, nyers
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @86leila
További sütésmentes receptekért KATT IDE!