Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Mennyei gluténmentes diós energiagolyó

Talán az egyik legjobban variálható desszert a mindenki által kedvelt energiagolyó, most egy gluténmentes diós-chiamagos változatot hoztunk.

Pár hozzávaló, egy konyhai robotgép, és máris kész a hordozható apró finomság, amit tényleg bárhová magaddal vihetsz. Tökéletes edzés előtti, vagy utáni energiapótló, de tízóraiként, vagy ebéd utána desszertként is tökéletesen megállják a helyüket. Az alábbi recept egyik főszereplője a dió. Annyi jóság van belesűrítve ebbe a pici (agyra emlékeztető) magocskába, hogy muszáj néhány dolgot megosztanunk róla, mielőtt továbblépünk a recept részleteire! 

Szeretjük, mert 

  1. Gazdag antioxidánsokban, A- és E-vitamin tartalma is magas, sőt többféle B-vitamin is van benne. Ideg és izomvédő hatásáról is ismert, illetve serkenti a növekedést.
  2. Ásványi anyagokban is bővelkedik, magnézium, kálium, fluor (csontképzés), mangán, réz (vérképzés) és szelén is található benne.
  3. Kiváló immunerősítő!
  4. A többszörösen telítetlen omega 3 zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárul az erek jó állapotának megőrzéséhez, és a szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.
  5. Támogatja az agyműködést, és javítja a koncentrációs képességet. (Újabb ok, hogy tanulás közben diót, vagy diós energiagolyócskát eszegess! :))
  6. És persze nagyon finom magocska, illetve remek alapanyagául szolgálhat például a következő receptnek:

 

Diós chia magos energiagolyó

Hozzávalók:

  • 1 bögre dió (de vegyes maggal is elkészítheted: adhatsz hozzá mandulát, napraforgómagot, vagy mogyorót is)
  • 2 bögre datolya (vajpuha, Medjool datolyát javaslunk)
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál AbsoRICE fehérjepor - A Csokis illik hozzá leginkább, de bármelyiket választhatod ízlés szerint. 
  • 2 evőkanál magvaj (pl.mandula vagy mogyoró)
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál chia mag (egész mag, vagy magtöret)
  • 2 evőkanál hántolt kendermag (opcionális, de nagyon finom, és fehérjében igen gazdag magocska)
  • Hempergetéshez: darált dió, chia mag,darált mandula és kókuszreszelék.

Elkészítés:

Első lépésként a diót aprítsd fel egy konyhái robotgépben, majd add hozzá a kimagozott datolyákat és az összes többi hozzávalót. 
Pürésítsd teljesen egyneművé. Ragadós, formázható masszát kell kapnod. 
Gyúrj a masszából golyókat, majd hempergesd őket mandulába, chia magba, kókuszreszelékbe, vagy bármilyen finomságba amit szeretsz, és ami épp van otthon. 

Érdemes hőtőbe tenni őket, hogy megszilárduljanak, ezután pedig szintén tárolhatod őket hűtőben (már persze ha marad belőlük.)

Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget. 

A recept _mogyika_ Abso nagykövetünktől származik.
A dióról a sok érdekességhez innen és innen gyűjtöttünk infókat. 

blog comments powered by Disqus