Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Málnás Cékla Brownie - Gluténmentes, Vegán

Elkészítési idő: 35 perc  |  Sütési idő: 40-45 perc

Hozzávalók: 20x20-as tortaformához

  • 170 ml zabtej
  • 120 g főtt cékla
  • 1 tk vanília aroma
  • 150 g mandulaliszt
  • 50 g zabliszt
  • 120 g kókuszvirágcukor
  • 40 g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 tk útifűmaghéj
  • 100 g olvasztott margarin
  • 2 db Abso málnás brownie fehérje szelet (link)

        * Az extra fehérjetartalomért, tegyél bele Abso Csokoládés vegán fehérjeport (link)

  • 200 g fagyasztott málna
  • 30 g kókuszvirágcukor
  • 1,5 ek keményítő
  • 100 ml víz

Elkészítés:

Egy turmixban leturmixoljuk a zabtejet a főtt céklával és vanília aromával, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet, kókuszvirágcukrot, zablisztet, kakaóport, sütőport, csipet sót,útifűmaghéjat, alaposan belekeverjük, majd mehet hozzá az olvasztott margarin és ezt belekeverjük.

Felaprítjuk az Abso málnás brownie fehérje szeletet, belekeverjük a masszába és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. elegyengetjük, majd 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Közben egy gyorsforralóba öntjük a fagyasztott málnát, mehet hozzá a kókuszvirág cukor és keményítő, majd elkeverjük alaposan. Ezután hozzáadjuk a vizet is és összeforraljuk. Mikor felforrt és kissé besűrűsödött, leturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy kiszűrjük a magokat.

A kész brownie tetejére öntjük a málnakrémet, elegyengetjük rajta és hagyjuk teljesen kihűlni az egészet.

Felszeleteljük és fogyaszthatjuk is.

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.