Aki szereti a kókuszt, az majdnem biztos, hogy odavan a krémes, kókuszreszelékkel borított kis golyóbisokért. A boltiban viszont mindenféle olyan adalékanyag (és sok cukor van), amivel az egészségre odafigyelő, esetleg valamilyen ételintolerenciával küzdők nem szeretnének élni. Megértjük! Úgyhogy hoztunk egy gyors egyszerű változatot, amiben az AbsoWHITE miatt még B12-vitamin, D3 -vitamin és kalcium is van.
Jöhet a recept?
Hozzávalók:
- 2 marék kesudió (felesbe akár mehet hozzá mandula is)
- 12 ek kókuszreszelék ( + kevés a hempergetéshez)
- 2 ek eritrit
- 1 csipet vanília őrlemény vagy teáskanál aroma;
- 6 ek kókusztej (AbsoWHITE italporból kikeverve kissé sűrűbb, tejszínes állagúra)
- 2 ek agave szirup vagy más folyékony édesítő amit szeretsz, használsz.
Elkészítés:
A magokat megőröljük aprítóban, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük és összedolgozzuk a géppel.
Egy edénybe a finomra darált magokhoz keverjük az eritritet, a vanília őrleményt, a sűrűbb kókusztejet és a folyékony édesítőt is hozzáadjuk. Kézzel még egyszer alaposan átdolgozzuk, majd körülbelül fél órát hagyjuk hűtőben pihenni.
Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából, a közepébe mandulát tehetünk, végül beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
Az egyik kedvenc, percek alatt elkészülő desszertünk!
Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget.
A receptért köszönet _mogyika_ -nak!