Elkészítési idő: 40 perc | Kelesztési idő: 60 perc | Sütési idő: 30-32 perc
Hozzávalók: 12 csigához
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
Keverjük el egy tálban a lisztet, porcukrot, útifűmaghéjat, kukoricakeményítőt, sütőport és porélesztőt. Egy lábasban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a növényi tejet és joghurtot, majd melegítsük ezeket langyosra. Öntsük nyakon a száraz összetevőket ezzel és adjuk hozzá az almaecetet is. Keverjük ki csomómentesre a tésztát. A tészta először hígnak fog tűnni, de ne ijedjünk meg. Gyúrjuk kezünkkel kb 5-6 percig folyamatosan a tésztát. Majd hagyjuk pihenni 5 percet és gyúrjuk át ismét. Ahogy áll a tészta egyre jobban fog összeállni. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük szobahőmérsékleten 30 percig.
Szórjunk meg egy tiszta nyújtó felületet keményítővel, dobjuk rá a tésztát. ezt is szórjuk meg keményítővel és nyújtsuk ki kb 1-1,5 cm-es vastagságúra.
A szobahőmérsékletű margarint keverjük ki a kristálycukorral, Abso Fahéjas álom mogyoróvajjal és fahéjjal, majd ezzel a keverékkel kenjük meg a tésztát. A hosszabbik oldalánál tekerjük fel óvatosan és szorosan a tésztát, majd vágjuk 12 egyenlő részre. Pakoljuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük minimum 30 percig.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Kenjük le a csigákat egy kis növényi tejjel, majd mehetnek 30-32 percre a sütőbe. Félidőnél kenjük le őket növényi tejjel ismét.
Egy tálban keverjük ki a porcukrot a növényi tejjel, hogy megkapjuk a cukormázat a kész csigák tetejére.
A kész csigákat miután meglocsoltuk a cukormázzal egyből fogyaszthatjuk, de légmentesen tárolva 3-4 napig simán eláll. Ha kicsit kiszáradt a csiga dobd be kicsit a mikróba és szinte az eredeti pihe puha csigát kapod vissza.
Jó étvágyat!
Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #abso taget.