Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Gluténmentes vegán fahéjas csiga

Elkészítési idő: 40 perc   |  Kelesztési idő: 60 perc   |  Sütési idő: 30-32 perc

Hozzávalók: 12 csigához

  • 390 g tápióka keményítő
  • 330 g kölesliszt
  • 150 g porcukor
  • 30 g útifűmaghéj
  • 40 g kukoricakeményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 14 g porélesztő
  • 400 ml növényi tej
  • 140 g növényi joghurt
  • 75 g margarin
  • 20 ml almaecet 
  • 150 g kristálycukor
  • 3 ek Abso Fahéjas álom
    mogyoróvaj (link)
  • 2 tk fahéj
  • 60 g margarin
  • 4 ek növényi tej

 

 

  • 250 g porcukor
  • 3 ek növényi tej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Keverjük el egy tálban a lisztet, porcukrot, útifűmaghéjat, kukoricakeményítőt, sütőport és porélesztőt. Egy lábasban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a növényi tejet és joghurtot, majd melegítsük ezeket langyosra. Öntsük nyakon a száraz összetevőket ezzel és adjuk hozzá az almaecetet is. Keverjük ki csomómentesre a tésztát. A tészta először hígnak fog tűnni, de ne ijedjünk meg. Gyúrjuk kezünkkel kb 5-6 percig folyamatosan a tésztát. Majd hagyjuk pihenni 5 percet és gyúrjuk át ismét. Ahogy áll a tészta egyre jobban fog összeállni. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük szobahőmérsékleten 30 percig.

Szórjunk meg egy tiszta nyújtó felületet keményítővel, dobjuk rá a tésztát. ezt is szórjuk meg keményítővel és nyújtsuk ki kb 1-1,5 cm-es vastagságúra.

A szobahőmérsékletű margarint keverjük ki a kristálycukorral, Abso Fahéjas álom mogyoróvajjal és fahéjjal, majd ezzel a keverékkel kenjük meg a tésztát. A hosszabbik oldalánál tekerjük fel óvatosan és szorosan a tésztát, majd vágjuk 12 egyenlő részre. Pakoljuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük minimum 30 percig. 

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Kenjük le a csigákat egy kis növényi tejjel, majd mehetnek 30-32 percre a sütőbe. Félidőnél kenjük le őket növényi tejjel ismét.

Egy tálban keverjük ki a porcukrot a növényi tejjel, hogy megkapjuk a cukormázat a kész csigák tetejére.

A kész csigákat miután meglocsoltuk a cukormázzal egyből fogyaszthatjuk, de légmentesen tárolva 3-4 napig simán eláll. Ha kicsit kiszáradt a csiga dobd be kicsit a mikróba és szinte az eredeti pihe puha csigát kapod vissza.

 

​Jó étvágyat!

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #abso taget.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes Mogyoróvaj vegán