Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Gluténmentes menü ötlet és Padthai recept

Gluténmentes napi menü tippet, és egy ínycsiklandó Padthai receptet hoztunk.

Sokszor okoz fejtörést, hogy mi is legyen a napi menü, főleg ha még különböző ételérzékenységeket is figyelembe kell venni. Az alábbi napi menü teljesen gluténmentes, és persze tejet, tojást, illetve egyéb állati eredetű terméket sem tartalmaz, vegán. 


REGGELI: Zabkása Abso Vaníliás fehérjével, ribizlivel, Kókuszchipsszel és kakaóbab törettel. 
EBÉD: Házi pad thai
NASI: Kakaós-meggyes zabmuffinok

NASI: Chai latte
VACSORA: Szafifree bagettből humuszos-salis szendvics

A házi pad thai ötletéért odáig vagyunk, meg vissza is.
Hozunk is egy gyors receptet hozzá:

Hozzávalók (4 adag)

  • 4 ek mogyoróvaj
  • 1 lime
  • szójaszósz
  • nádcukor
  • 10 dkg rizstészta
  • fél fej kelkáposzta
  • 4 sárgarépa
  • 10 dkg szójacsíra
  • 5 dkg amerikai mogyoró
  • olaj
  • chili
  • koriander levél
  • újhagyma
  • 300 g füstölt tofu

Elkészítés:

Az előzőleg hideg vízbe áztatott rizstésztát 4-5 perc alatt kifőzzük.
Egy felforrósított serpenyőben néhány csepp olajon a vékonyra szeletelt kelkáposztát, és a gyufaszálra vágott sárgarépát megpirítjuk.
Közben elkészítjük mogyorós pasztát: 1 evőkanál mogyoróvajat szójaszósszal, nádcukorral, zöld citrommal és csípős chilivel kikeverünk.
A mogyoróvajas pasztát alaposan elkeverjük a zöldségekkel, egy kevés szójaszószt is adhatunk hozzá. majd beleforgatjuk a főtt rizstésztát.
A tofut felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd a tésztára halmozzuk tálaláskor.
Mielőtt nekilátunk laposan meglocsoljuk zöld citrommal, megszórjuk korianderrel, újhagymával és pirított mogyoróval.

Jó étvágyat!

A napi menüt Alexa.varkonyi-tól származik. Nézz körül az instáján, vagy a blogján, ha további tippekre, receptekre vagy kíváncsi!

Tartalomhoz tartozó címkék: Napi menü
blog comments powered by Disqus