Sokszor okoz fejtörést, hogy mi is legyen a napi menü, főleg ha még különböző ételérzékenységeket is figyelembe kell venni. Az alábbi napi menü teljesen gluténmentes, és persze tejet, tojást, illetve egyéb állati eredetű terméket sem tartalmaz, vegán.
REGGELI: Zabkása Abso Vaníliás fehérjével, ribizlivel, Kókuszchipsszel és kakaóbab törettel.
EBÉD: Házi pad thai
NASI: Kakaós-meggyes zabmuffinok
NASI: Chai latte
VACSORA: Szafifree bagettből humuszos-salis szendvics
A házi pad thai ötletéért odáig vagyunk, meg vissza is.
Hozunk is egy gyors receptet hozzá:
Hozzávalók (4 adag)
- 4 ek mogyoróvaj
- 1 lime
- szójaszósz
- nádcukor
- 10 dkg rizstészta
- fél fej kelkáposzta
- 4 sárgarépa
- 10 dkg szójacsíra
- 5 dkg amerikai mogyoró
- olaj
- chili
- koriander levél
- újhagyma
- 300 g füstölt tofu
Elkészítés:
Az előzőleg hideg vízbe áztatott rizstésztát 4-5 perc alatt kifőzzük.
Egy felforrósított serpenyőben néhány csepp olajon a vékonyra szeletelt kelkáposztát, és a gyufaszálra vágott sárgarépát megpirítjuk.
Közben elkészítjük mogyorós pasztát: 1 evőkanál mogyoróvajat szójaszósszal, nádcukorral, zöld citrommal és csípős chilivel kikeverünk.
A mogyoróvajas pasztát alaposan elkeverjük a zöldségekkel, egy kevés szójaszószt is adhatunk hozzá. majd beleforgatjuk a főtt rizstésztát.
A tofut felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd a tésztára halmozzuk tálaláskor.
Mielőtt nekilátunk laposan meglocsoljuk zöld citrommal, megszórjuk korianderrel, újhagymával és pirított mogyoróval.
Jó étvágyat!
A napi menüt Alexa.varkonyi-tól származik. Nézz körül az instáján, vagy a blogján, ha további tippekre, receptekre vagy kíváncsi!