Mindenhogy szeretjük az epret. Önmagában, csokiba mártva vagy épp pitébe sütve. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően bármilyen diétába beilleszthető! Óriási örömünkre, már a magyar eper is elképesztően finom, és zamatos. Érdemes az igázán ízes-édes szemeket kiválogatni a pitéhez!
Mennyei epres pite - az idei eperszezon tuti befutója
5 csillagos recept 30 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Pro tipp a pitéhez: Ments meg pár igazán szép eperszemet, mártsd fehércsokoládéba, és tálalásnál mindenki tányérjára helyezz el egyet a pite tetején. Ha a pite még langyos, akkor elképesztően hívogató látvány lesz, ahogy a fehércsoki olvadozik a pite tetején.
Hozzávalók:
- 100 g zabliszt
- 100 g apró szemű zabpehely
- 150-200 g zamatos eper
- 1 ek kókuszzsír
- chia tojás (1 ek chia mag, 2 ek víz)
- édesítő ízlés szerint
- fél csomag sütőpor
- 1 dl növényi tej
- 2-3 ek Fehércsokis protein por
- Igény szerint fehércsokoládé, és további eperszemek, esetleg egy kis fagylalt a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Az epret, édesítővel összefőzzük, majd hozzáadunk annyi fehércsokis fehérjeport, hogy krém szerűvé sűrűsödjön, ha kell adjunk hozzá pici vizet/növényi tejet is, majd hagyjuk kihűlni.
-
A többi hozzávalót keverjük össze. A tészta felét simítsuk egy hőálló tálba, vagy piteformába. Kenjük rá az epres-proteines krémet, (szórhatunk bele csokoládédarabokat, vagy apróra vágott epret) majd mehet a tetejére a tészta másik fele is.
-
Sütőben 180 fokon légkeverés funkción kb 20 perc alatt készre sütjük.
Egy gombócnyi vanília fagyival is meg lehet koronázni a pitét!
Előkészítési idő: 10 perc
Teljes idő: 30
Adag: 4 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, pite, epres
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @86leila