Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Menü

Házi cukormentes-gyümölcsös jégkrém

Lesz még itt indián nyár! Úgyhogy mi készültünk Nektek egy hűsítő finomsággal! Gyors, egyszerű, diétás, ja és persze nagyon finom!

A pálcikás jégkrémnek feelingje van. Mégpedig a gondtalan gyerekkort idézi elő számunkra. Ahogy ültünk a teraszon, vagy a játszótéren, meghallottuk a "csilingelős autót" és már rohantunk is anyuhoz némi zsebpénzért, hogy megvehessük a kedvenc jégkrémünket. Most nem kell sem zsebpénzre, sem a csilingelős autóra várni, mert akár magunknak is összerakhatunk egy szuperfinom, ugyanakkor egészséges változatot, ami mellett szívesen elnosztalgiázunk.

Most őszibarackkal készült, hiszen ennek van szezonja, de valójában bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 2 őszibarack pürésítve
  • 400 ml joghurt (kókuszjoghurt, vagy esetleg görög stílusú szójajoghurt)
  • 200 ml kókusztejszín (AbsoWHITE-ból is ki lehet keverni: 5 púpos evőkanál AbsoWHITE-ot keverj ki 200 ml meleg vízben - fontos, hogy meleg legyen a tökéletes oldódás és krémesség oldódás érdekében - egy shaker segítségével, és kész is a friss növényi tejszíned)
  • + 1 evőkanál AbsoWHITE
  • vanília (őrlemény, vagy paszta)
  • jégkrémforma, esetleg kisebb tálkák, ha nincs formád

Elkészítés:

A 2 őszibarackot meghámozzunk, pürésítjük botmixerrel majd félre tesszük.
Egy tálban összekeverjük a 400 ml joghurtot, a 200 ml kókusztejszínt, és az 1 csapott ek. AbsoWHITE-ot, valamint egy kevés vaníliát (őrlemény vagy paszta formájában).
A joghurtos keverék felét a formákba töltjük, utána a barackos pürét rákanalazzuk, végül pedig a maradék joghurtos keveréket.
Fagyasztóba tesszük, és kivárjuk, hogy megfagyjon.
Lehet is fogyasztani.

Ha igazán gourmék akarunk lenni, akkor akár csokiba, fehér csokiba, sőt a maradék joghurtba is márthatjuk. Sőt megszórhatjuk mogyoródarabokkal, vagy liofilizált eperrel is. 

Extra tipp: Ha fel szeretnéd turbózni a fehérjetartalmát is, akkor ne csak a barackos és a joghurtos rétegeket használd, hanem keverj ki pár kanál AbsoRICE fehérjeport is egy kevés vízzel (akkor jó, ha pudingos állagot kapsz) és kanalad a formákba ezt is!

Ha elkészíted és képet posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @absorice_hu és használni az #absorice taget. 
A receptért köszönet
 angelika.mata -nak!

Tartalomhoz tartozó címkék: AbsoWHITE Desszert
blog comments powered by Disqus