Olyan nincs, hogy egy muffinban túl sok a csoki, pláne ha egy cukormentes, rostban és fehérjében gazdag muffinról van szó, amit akár tízórainak is elcsomagolhatsz.
5 csillagos recept 25 értékelés alapján
Csupa csokis-narancsos muffin
Abso Vegán receptek
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 2 lenmagtojás (2 ek lenmagtöret+ 6 ek langyos víz)
- 1 narancs lereszelt héja, és leve
- 4 ek almaszósz (házi, vagy bolti)
- 2 ek mogyoróvaj/mandulavaj/ bármilyen magvaj
- 1 ek kókuszolaj
- 4 ek datolyaszirup/rizsszirup/agávészirup/juharszirup – sűrűbb folyékony édesítő, amit használsz + opcionálisan édesítőszer
- 40 g hajdinaliszt/zabpehelyliszt
- 40 g kakaópor
- 40g Csokis AbsoRICE fehérjepor
- csipet só
- pár csepp vanília aroma
- 1-1 mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna
- fél tábla cukormentes étcsoki - apró kockákra vágva
Elkészítés:
A banánokat egy nagyobb keverőtálban összepépesítjük. Hozzáadjuk a lenmagtojásokat, a narancslét és héjat, az almaszószt, a magvajat, a kókuszolajat, és a datolyaszirupot. Egynemű masszává/krémmé keverjük egy villával. A keverőtálba öntjük a száraz hozzávalókat is (liszt+kakaó+fehérje+só+sütőpor+szódabikarbóna). Összedolgozzuk. Ha túl híg fehérjeport adagolunk még hozzá apránként, ha túl sűrű, mehet bele egy kis növényi tej (akár AbsoWHITE-ból kikevert). Ízlés szerint mehet még bele édesítőszer, hogy igazán édes-csokis legyen, illetve még egy csipet só is jobban kihozza a csokis ízét. Az apróra vágott csoki ¾-ét is beleforgatjuk. Szilikon/olajjal kikent muffin formába kanalazzuk, és a tetejére rászórjuk a maradék csokit. 180 fokon kb 40 perc alatt megsül.
Előkészítési idő:
Sütési idő:
Teljes idő:
Adag: 12 db muffin
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes
Kategória: Muffin
Akár (banán)fagyival is lehet tálalni. Melegen, és akár hőtőben tartva is nagyon finom, és szuper "snack on the go" lehet belőle, ha épp nincs időd reggelizni, vagy szükséged van egy kis extra energiára napközben.
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu A szuper receptért és fotóért köszönet: @sissi.hero