Csokoládés, mogyoróvajas, lekváros keksz
Abso Vegán receptek
Hozzávalók:
- 100g zabkeksz
- 15g kókuszolaj
- 10g AbsoRice protein-Vaníliás vegán fehérjepor
- 1 tk útifűmaghéj
- ízlés szerint Abso fahéjas álom mogyoróvaj
- ízlés szerint lekvár
- 100g étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott kókuszolajjal és a AbsoRice protein-Vaníliás vegán fehérjeporral, majd egy 6 db-os szilikon muffin formába nyomkodjuk egy pohár aljának segítségével egyenletesre. Rásimítunk kb egy teáskanálnyi Abso fahéjas álom mogyoróvajat és betesszük a fagyasztóba kb 10 percre. Ezalatt bármilyen lekvárt (például cukormentes levendulás eperlekvárt) összekeverjük az útifű maghéjjal, majd rákenjük a mogyoróvajra. Lekvárból is kb egy-egy teáskanálnyit tegyünk muffinonként. Kb 2 órát pihentetjük a fagyasztóban.
Megolvasztjuk a csokit és habnyomó segítségével rányomjuk a fagyott lekvár rétegre. Habnyomó hiányában egy zacskót is segítségül hívhatunk, aminek az egyik csücskét kivágjuk. Sőt, egy kiskanállal is rácsorgathatjuk a kosárkákra a csokit.
Előkészítési idő:
Hűtési idő:
Teljes idő: 140
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, csokoládés, mogyorókrémes
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @86leila