Az Abso Webáruház sütiket használ annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk nyújtani vásárlóinknak. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.
További információért kérjük, olvasd el Adatkezelési tájékoztatónkat, vagy Cookie szabályzatunkat.

Csokis Keksz - Gluténmentes, Vegán

Elkészítési idő: 15 perc  |  Sütési idő: 12 perc

Hozzávalók: 10-12 darabhoz

  • 80 g kókuszolaj vagy margarin
  • 80 g kristálycukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 ek növényi tej
  • 115 g mandulaliszt
  • 120 g zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 2 darab AbsoBAR ZERO - Vanília keksz (link)


Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint robotgéppel kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát és növényi tejet, majd alaposan elkeverjük és beleszitáljuk a mandula- és zablisztet. Hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, egy csipet sót és elkeverjük. Felkockázzuk az Abso fehérje szeleteket és ezt is a masszába forgatjuk.

Kb 40 grammos golyókat formálunk a maszzából, amiket kilapítunk kicsit és sütőpapírral bélelt tepsin 175 fokon 12 perc alatt készre sütjük őket.

Sütés után hagyjuk őket minimum 10 percig hűlni, hogy vissza keményedjenek a kekszek és már fogyaszthatjuk is.

A kekszeket egy hétig légmentesen simán eltárolhatjuk. 

 

​Jó étvágyat!

Ha elkészíted és posztolsz róla ne felejts el minket is megjelölni @abso_hu és használni az #absorice taget.