Bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, csak várni kell a rétegek dermedése közben. Ráadásul nagyon látványos és még sütni sem kell! Ha imádtad réged a Kinder bueno szeletet (nekünk egyik nagy kedvencünk volt) akkor ezt a receptet mindenképpen készítsétek el, vagy mentsétek el karácsonyra, mert ezzel bizony nagyon lehet villantani majd a család előtt!
KINDER BUENO "SAJTTORTA"
5 csillagos recept 25 értékelés alapjánAbso Vegán receptek
Hozzávalók az alaphoz:
- 120 g cukormentes vegán keksz
- 50 g olvasztott vegán margarin
- +pár ek. növényi tej (ha szükséges) - AbsoWHITE ITT)
Hozzávalók a fehér krémhez:
- 250 g vegán mascarpone
- 50 g vegán fehércsoki
- 150 ml vegán habtejszín
- 1 ek. Vaníliás Abso fehérjepor
- 15 g eritrit-stevia édesítő
- 2 g agar-agar por
Hozzávalók a barna krémhez:
- 250 g vegán mascarpone
- 2 ek. cukormentes vegán mogyorókrém
- 1 ek. Csokis Abso fehérjepor
- 100 ml vegán habtejszín
- 15 g eritrit-stevia édesítő
- 2 g agar-agar por
Hozzávalók a csokiöntethez/ganache-hoz:
- 90 g cukormentes étcsoki
- 45 g vegán tejszín
- pár csepp stevia
- A KEKSZES ALAPHOZ tegyük a kekszeket egy aprítógépbe és daráljuk morzsalékosra, majd öntsük hozzá a felolvasztott margarint, és keverjük össze. (Különböző féle kekszek különböző mennyiségű folyadékot vesznek fel, ezért ha nem áll össze akkor adjunk hozzá pár ek. növényi tejet! ) Nyomkodjuk a masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába, majd tegyük hűtőbe fél órára.
- A FEHÉR KRÉMRÉTEGHEZ olvasszuk fel a fehércsokit egy kevés (50 ml) növényi tejszínnel. Az agar-agart oldjuk fel 1 ek. hideg vízben majd kb.10 mp-re tegyük a mikróba hogy feloldódjon. A maradék habtejszínt verjük fel. Tegyük félre mindegyiket.
- A mascarponét keverjük csomómentesre az édesítővel, a fehérjeporral,és az ovasztott fehércsokival majd keverjük hozzá a felvert habtejszín felét. Keverjük bele a feloldott agar-agart, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert tejszínhabunk másik felét. Oszlassuk el egyenletes rétegben a kekszes alap tetején, majd tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
- A BARNA KRÉMRÉTEGHEZ keverjük el az agar-agart 1 ek. hideg vízben majd kb. 10 mp-re tegyük a mikróba hogy feloldódjon, a habtejszínt verjük fel, majd tegyük félre mindkettőt.
- A mascarponét keverjük csomómentesre az édesítővel, a fehérjeporral, és a mogyorókrémmel, majd keverjük hozzá a felvert habtejszín felét. Keverjük bele a feloldott agar-agart, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert tejszínhabunk másik felét. Oszlassuk el egyenletes rétegben a fehér réteg tetején, majd tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
- A CSOKI GANACHE -hoz Forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük az apróra vágott csokira. Hagyjuk állni pár percig, majd keverjük simára. Simítsuk el a torta tetején, majd tegyük vissza a hűtőbe míg a ganache megszilárdul.
Na ugye, hogy nem is olyan ördöngősség ez a torta! Cserébe nagyon látványos, és az íze miatt megéri a várakozást is, amit a rétegek megszilárdulása miatt igényel.
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 0 perc
Teljes idő: 180
Adag: 6 személyre elég
Jellemzők: vegán, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, bueno, torta, sütésmentes
Kategória: Desszert
Ha elkészítettétek és képet posztoltok róla ne felejtsetek el minket is megjelölni @absorice_hu
A szuper receptért és fotóért köszönet: @elli_reisz
További finom sütikért KATT IDE!